Места за хапване

Ресторант „Каза Арт“

Ресторантът към арт хотел „Каза Арт“ – райското кътче в Орешак, което ще ви накара да се влюбите в Троян и околията, поне това се случи с мен преди няколко години и от тогава 3-4 пъти в годината аз се връщам към това вълшебно място. Собствениците Пламен и Биляна се грижат за всеки детайл и са създали едно уютно място, сгушено в семплото селце Орешак. Пламен е художник и мебелист и всъщност хотела и ресторанта са шоу рум на ръчно изработените от него бутикови мебели. Всяка една стая е обзаведена по различен начин и има свое име, всяка маса в ресторанта е различна по стил и дизайн. Един ден ще си обзаведа къщата с мебели, направени от Пламен. Това е нагласата ми всеки път, когато посетя комплекса, защото винаги има нещо ново, което ме пленява. Всеки детайл е пипнат, материалите, които използва за направата им, са истински масивни дървета. Някои от мебелите са направени от 200 годишни греди останали от съборени стари къщи.

Ресторант, Каза Арт

Ресторант, Каза Арт

Маси, столове, рафтове за вино, свещници, шкафове, бюфети, скринове, спални, гардероби, секции, кресла, дивани, посуда от керамика и разбира се много картини – всичко това подредено с много желание, създаващо комфорт, предоставено за ползване на нас, гостите на Каза Арт.

Ресторант, Каза Арт

Ресторант, Каза Арт

Но нека поговорим и малко за храна, защото все пак това е ресторант. Тук можете да опитате страхотни местни специалитети от дивечови меса, салати от домашно отгледани зеленчуци, сезонни сладкиши, приготвени от моркови, цвекло, сини сливи, тиква или горски плодове, невероятно ароматни и вкусни супи. Биляна се е погрижила менюто да е задоволи всеки ваш каприз и вкус – разнообразно, семпло и не можеш да усетиш липса. Задължително опитайте домашно приготвения хляб от лимец. Пекат го на място и е страшно вкусен. Много често завършвам обяда или вечерята с чийзкейк от горски плодове или с торта от моркови, понякога и със сини сливи в шоколадова глазура.