Места за хапване

Бирария Йегерхоф

Представям ви баварска бирария Йегерхоф. Намира се в Пловдив, в квартал Тракия и трябва да ви кажа, че това място е направено с много вкус и усет. Някой наистина се е постарал и е проектирал това място точно като от приказка на Братя Грим. Вложени са изключително много средства, всички мебели, вътрешния и външен интериор са в баварски стил. Огромен салон на първия етаж, с елипсовиден бар, където наливат приготвената на място бира, а точно зад него е самата инсталация за производство на кехлибарената течност. Има подиум, от който вечер музиканти забавляват с изпълненията си посетителите на ресторанта. Персоналът също е облечен в баварски стил и са много внимателни, учтиви и изключително бързи. Докато обядвах в заведението, ме обслужваха около 5 различни сервитьора и всички знаеха каква е поръчката ми и всяко ястие бе сервирано точно навреме.

Йегерхоф, първи етаж

Йегерхоф, първи етаж

Йегерхоф, гледка от втория етаж

Йегерхоф, гледка от втория етаж

Предлагат няколко вида бира, която произвждат на място. Целогодишно се предлага Jagerhof Hell (светло) и Jagerhof Weiss (бяла, пшенична). В зависимост от сезона се предлага и трети вид бира – Oktoberfest Bier, Kupfer Bier (медна бира), Dunkles Bier (тъмна бира), Dunkles weissbier (тъмна пшенична бира).

Бирата в Jagerhof се произвежда съгласно Райнхайтсгебот – Закон за чистота на бирата от 1516, регламентиращ производството и търговията с бира в Бавария. Съгласно този закон, за производството на бира могат да се използват само вода, малц, хмел и мая.

Йегерхоф, част от иснталацията за производство на бира Caspary

Йегерхоф, част от иснталацията за производство на бира Caspary

Йегерхоф

Кухнята на заведението е изключителна. Освен типичните баварски ястия, които предлагат, можете да си поръчате дивечово месо – елен, сърна, заек, диво прасе или месо от всякакви домашни животни – птици, телешко, агнешко, ярешко. Качеството му е грантирано.

Свинско бонфиле с горски гъби и аспержи

Свинско бонфиле с горски гъби и аспержи